KONKURENCIJA ČINI ČUDA

Oryx taxi snizio cijene

16.01.2012 u 10:11

Bionic
Reading

Liberalizacija taksi tržišta koja je započela prošle godine u Zagrebu, polako, ali sigurno dovodi i do nižih cijena kod većine prijevoznika. Nakon što je koncem prošle godine cijene spustio Radio Taxi Zagreb, prošloga tjedna to je učinio Eko Taxi, a od danas su to napravili i u Oryx taksiju Pave Zubaka. Zubakovi taksiji tako će ubuduće kilometar vožnje naplaćivati 4,80 kuna, a ne 5,80 što je slučaj bio do sada

'Ovom odlukom želimo utjecati na još snažnije povećanje broja korisnika taksi usluga u Zagrebu, a ujedno ćemo time nagraditi naše vjerne korisnike koji posljednja tri mjeseca redovito koriste usluge ORYX Taxija. Kada se tom sniženju cijena pridoda mogućnost plaćanja besplatnim ORYX Taxi karticama koje cijenu dodatno spuštaju dvanaest posto, mislim da uistinu imamo najbolji omjer kvalitete, usluge i cijene na tržištu jer smo jeftiniji i od Radio Taxi Zagreba i od Eko Taxija, a u nekim slučajevima i od Cammea, ovisno o duljini vožnje.

Siguran sam da će ljudi koji koriste taksi usluge to znati prepoznati, bez obzira radi li se o studentima, poslovnim ljudima, umirovljenicima ili bilo kojoj drugoj skupini naših korisnika', kazao je Ivan Zubak, potpredsjednik Uprave ORYX Grupe.

Podsjetimo, 21. studenog 2011. Radio Taxi Zagreb spustio je je cijene za oko 40 posto pa kod njih start danas iznosi 9,90 kuna, a kilometar pet kuna.Eko taxi pak start naplaćuje 8,80 kuna, a kilometar im je kao kod RTZ-a. Taxi Cammeo start naplaćuje 15 kuna, u što su uključena prva dva besplatna kilometra, a svaki sljedeći kilometar naplaćuje pet kuna. Kod Oryxa, start je 14 kuna, kilometar 4,80 kuna.