OGLASIO SE ŠEF

Orsat Miljenić: HDZ će htjeti prikriti stvari i ukinuti povjerenstvo za Agrokor

16.10.2017 u 15:15

Bionic
Reading

SDP-ov saborski zastupnik i predsjednik istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić i dalje smatra kako ono treba raditi, bez obzira na DORH-ovu istragu

Tvrdi kako će svi pozvani, pa i oni koji će biti uključeni u istragu Državnog odvjetništva, saborskom istražnom povjerenstvu ipak moći odgovoriti na mnoga pitanja o Agrokoru jer je 'kazneni postupak nužno ograničen i bavi se samo određenim kaznenim djelima'.

Orsat Miljenić je svoja stajališta u ponedjeljak pojašnjavao i na Twitteru odgovarajući na brojna pitanja i komentare zainteresiranih tviteraša. 'Već sam napisao da nema razloga za to (da se zaustavi rad istražnog povjerenstva). Po zakonu povjerenstvo ne može ispitivati pitanja koja su obuhvaćena istragom, a drugo može', poručio je Miljenić.

Referirao se i na svoju raniju najavu kako očekuje da će se Ivica Todorić odazvati pozivu i doći svjedočiti pred saborskim istražnim povjerenstvom za Agrokor 3. studenoga.

'Nije problem njegova dostupnost - netko će ga izručiti - nego to što će HDZ sada htjeti prikriti stvari i ukinuti povjerenstvo', poručio je šef istražnog povjerenstva za Agrokor na Twitteru.

  • +4
Članovi povjerenstva za Agrokor Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić