otkazan sastanak u sdp-u

Bernardić ipak odustao od suradnje s Karamarkovim saveznikom Špikom?

16.10.2017 u 14:48

Bionic
Reading

Sastanak šefa SDP-a Davora Bernardića s liderima umirovljeničkih stranaka, koji je trebao biti održan u ponedjeljak u središnjici SDP-a, otkazan je. Službeno zbog razvoja slučaja Agrokor, dok se neslužbeno govori kako je moguće da je Bernardić odustao od svoje ideje nakon protesta koalicijskih partnera iz HSU-a

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja već je ranije rekao da ne razumije zašto je Davor Bernardić na sastanak pozvao i Milivoja Špiku, predsjednika Bloka umirovljenici zajedno, te lidera Stranke umirovljenika Lazara Grujića.

Hrelji je posebno problematičan bio Špika, jer je njegov BUZ bio dugogodišnji partner HDZ-a i Milana Bandića, a sam Špika jedan od najlojalnijih saveznika bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i član njegove Domoljubne koalicije.

  • +2
Domoljubna koalicija potpisom koalicijskog sporazuma započela kampanju za izbore Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

'Glavni tajnik stranke izvijestio me da su iz SDP-a poručili kako se današnji sastanak odgađa', rekao je Špika za tportal. Kaže kako misli da je sastanak samo prolongiran i da će se uskoro održati te da je otkazan samo zbog iznenadne spriječenosti predsjednika SDP-a.

U HSU-u kažu kako im je iz SDP-a poručeno da se sastanak odgađa zbog situacije s Agrokorom.

Međutim neslužbeno doznajemo kako su iz SDP-a svojim koalicijskim partnerima poručili da sastanka s Milivojem Špikom (HSU) i Lazarom Grujićem (Stranka umirovljenika) uopće neće biti.