POVLAČENJE IZ POLITIKE

Orešković: Odlučio sam da na ove izbore ne izlazim

15.07.2016 u 18:02

Bionic
Reading

'Ne ulazim u politiku, ne idem na izbore i neću biti na listi s Mostom. Niti s HDZ-om' poručio je premijer Tihomir Orešković u intervjuu Večernjem listu

Orešković smatra da javnost želi promjene koje bi omogućile Hrvatskoj da se razvija te ističe da su to upravo promjene koje je on zagovarao i želio provesti. 'Međutim, otpori stranačkih struktura bili su prejaki. Politički akteri nisu željeli promjene', uvjeren je Orešković zbog čega se odlučio povući iz politike.

'Nismo još zreli politički za promjene koje smatram da Hrvatskoj trebaju, tako da se neću izravno politički aktivirati na predstojećim parlamentarnim izborima. Za sada ne', poručio je u intervjuu za Večernji list, ali je dodao i to da  trenutno odustajanje nije i končano zbogom već 'do viđenja' politici.

Pohvalio je suradnju s Mostom ističući da Mostovci nude nešto novo. 'Most je bio vrlo korektan i konstruktivan partner u vladi i imam odlične odnose s Božom Petrovom. Imamo dosta zajedničkih stavova, a osnovni da treba primarno štititi hrvatske nacionalne interese', kazao je Orešković te dodao da Mostovci nisu tipični hrvatski političari.