nesreća

Opušak izazvao požar u Varaždinu, jedna osoba smrtno stradala

16.01.2021 u 12:08

Bionic
Reading

U petak, 15. siječnja u vremenu od 15 do 15.30 sati, u stambenoj zgradi u ulici Vjekoslava Špinčića u Varaždinu, izbio je požar u stanu, u kojem je smrtno stradao 66-godišnji vlasnik stana, priopćili su iz PU varaždinske

Policijski službenici zaprimili su dojavu vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe da postupaju po dojavi građanina kako iz jednog stana u zgradi izlazi dim. Po dolasku vatrogasaca na mjesto događaja, isti su otvorili nezaključana vrata i ušli u zadimljeni stan, gdje su u jednoj od prostorija pronašli 66-godišnjaka.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koja je pokušala reanimaciju nesretnog muškarca, no u 16.10 sati je proglašena smrt. Uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom. Očevidom na mjestu događaja, utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izazvan djelovanjem žara opuška cigarete, uslijed čega je došlo do zapaljenja kreveta.

U požaru je djelomično izgorio krevet, dok je uslijed djelovanja topline, došlo do pucanja žbuke na zidu, pucanja prozorskog stakla i deformacija obloga PVC prozora.