POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Novogodišnja noć u Zagrebu prošla relativno mirno

01.01.2021 u 13:01

Bionic
Reading

Novogodišnja noć na području Policijske uprave zagrebačke prošla je relativno mirno i dogodio se manji broj kaznenih djela i prometnih nesreća, ali je u Susedgradu izbio požar krovišta kuće, najvjerojatnije uslijed bacanja pirotehničkih sredstava

Iz policije su u petak izvijestili da je u četvrtak oko 23,55 sati u Susedgradu u Ulici Horvatnica, najvjerojatnije uslijed bacanja pirotehničkih sredstava, izbio požar krovišta kuće 87-godišnjakinje.

Požar su ugasili susjedi oštećene, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Slijedi očevid.

Policija je za Hinu potvrdila da su tijekom protekla 24 sata na svom području evidentirali relativno mali broj kaznenih djela - 18, od kojih su dvije teške tjelesne ozljede, jedna drska krađa, 10 teških krađa provaljivanjem, krađa i četiri ostala kaznena djela.

Jedna od ozljeda dogodila se jučer oko 21,40 sati u Zaprešiću na Trgu Žrtava fašizma, na ulici, kada je više nepoznatih počinitelja uporabom tjelesne snage napalo 25-godišnjaka te se udaljili s mjesta događaja.

Dolaskom policijskih službenika, alkoholizirani 25-godišnjak verbalno je vrijeđao policajce koji su, radi svladavanja njegovog otpora, uporabili sredstva prisile. U njihovoj pratnji vozilom Hitne pomoći prevezen je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Oko 22,20 sati dogodio se lančani sudar četiri automobila na Peščenici, u kojem je teško ozlijeđena 22-godišnja putnica iz osobnog automobila marke Dacia, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak.

Muškarac je vozio Slavonskom avenijom u smjeru zapada, a dolaskom pred raskrižje s Ulicom Marijana Čavića, nije držao potreban razmak te je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Citroen sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnjak, a koji se u trenutku prometne nesreće zaustavio radi kolone ispred sebe.

U naletu je Citroen odbačen prema naprijed te je udario u osobni automobila marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 29-godišnjakinja.

Uslijed udarca, Škoda je također odbačena prema naprijed te je udarila u stražnji dio osobnog automobila marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak.

Putnica Dacije teško je ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC-u Sestre milosrdnice.