odale ih nadzorne kamere

Optužnice zbog lažnog iskaza: Vidjeli kako Daruvarac prebija 18-godišnjakinju, na sudu tvrdili suprotno

21.03.2019 u 19:29

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana, odnosno protiv 27-godišnjakinje, 27-godišnjaka, 40-godišnjakinje i 26-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa davanja lažnog iskaza. Riječ je o osobama koje su bile u kafiću kada je Darko Kovačević Daruvarac premlatio 18-godišnju Zadranku

'Optužnicom im se stavlja na teret da su 9. siječnja 2019. na ročištu nadležnog suda u Zadru; iako su kao svjedoci upozoreni da su dužni govoriti istinu, da ne smiju ništa prešutjeti te da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, u vezi događaja od 13. lipnja 2018. kada je u caffe baru okrivljenik udarao oštećenicu', priopćeno je iz DORH-a bez navođenja identiteta.

Svjedoci su kazali kako nisu vidjeli kako je Darko Kovačević Daruvarac udarao 18-godišnjakinju, iako su bili svjesni da to nije istina budući da je na snimci video nadzora caffe bara vidljivo da su svi bili u neposrednoj blizini okrivljenika i oštećenice u vrijeme dok je okrivljenik više puta udario oštećenicu, kako rukama, tako i nogama u glavu i tijelo.

  • +13
Darko Kovačević Daruvarac pušten iz zadarskog pritvora Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL