MULJAŽE U PODRAVKI

Optužnica protiv Spice boysa

02.07.2010 u 13:13

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnice protiv tri osobe zbog nesavjesnoga gospodarskog poslovanja i zloporabe položaja i ovlasti te zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu ovlasti i položaja

Kako je na internetskoj stranici izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo navodeći samo inicijale okrivljenika, optužni prijedlog podignut je protiv hrvatskih državljana Zdravka Šestaka (1968.), Darka Marinca (1950.) i Darka Šketa (1959.).

Šestaku i Marincu stavlja se na teret da u svibnju i lipnju 2007. u Koprivnici, i to Šestak kao član uprave Podravke, a Marinac kao predsjednik uprave Podravke, prilikom dogovora i odobrenja kredita drugom trgovačkom društvu nisu postupali s pažnjom dobrog gospodarstvenika te da su - ne brinući se o imovinskim interesima društva Podravke - drugom trgovačkom društvu na ime kredita odobrili isplatu od pet milijuna kuna i da su tako Podravki nanijeli štetu.

Okrivljenicima Zdravku Šestaku i Darku Šketi stavlja se na teret da su početkom travnja 2009. godine u Koprivnici, Šketa kao predsjednik uprave društva 'Sloga' d.d. (tvornica obuće sada u stečaju), a Šestak kao predsjednik Podravkine uprave i član nadzornog odbora 'Sloge', znajući da je 'Sloga' pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a s ciljem da naknadno osiguraju povrat kredita od pet milijuna kuna, sklopili sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na nekretninama 'Sloge'. Time je umanjena vrijednost stečajne mase, navodi Općinsko državno odvjetništvo u optužnom prijedlogu.