RAZBOJNIŠTVO U PULI

Opet opljačkana trgovina za otkup zlata i srebra

09.12.2011 u 13:28

Bionic
Reading

Pulska trgovina za otkup zlata i srebra Auro Domus u Ulici starih statuta jučer je oko 18 sati ponovno bila na meti razbojnika. Naime, ista poslovnica opljačkana je i 4. studenog, kada se maskirani razbojnik uz prijetnju oružjem domogao novca i zlata

Istarska policija priopćila je danas, ne iznoseći podatak o kojoj se količini novca i zlata radi, da se traga za nepoznatim počiniteljem koji je jučer oko 18 sati uz prijetnju oružjem od 23-godišnje Puljanke, djelatnice trgovine za otkup zlata, zatražio novac i zlato.

Nakon što je dobio traženo, maskirani se počinitelj udaljio iz trgovine, vele u policiji te mole građane da im se jave ukoliko raspolažu informacijama koje bi mogle pomoći.

Naime, policija traga za muškarcem mršave tjelesne građe, u dobi od oko 40 godina i visine oko 180 centimetara, tamnih očiju, koji je prilikom počinjenja razbojništva bio odjeven u svjetlije plave isprane hlače, to jest traperice, i tamnoplavu ili crnu jaknu.

Prilikom razbojništva u istoj poslovnici početkom studenog policija je tražila 50-godišnjeg muškarca, no krupnije građe i visine oko 175 centimetara. Maskirani razbojnik, odjeven u crne hlače, plavu šuškavu jaknu i bijele tenisice, tada je upao u poslovnicu pred kraj radnog vremena te je prijeteći pištoljem 37-godišnjoj djelatnici iz Slavonskog Broda natjerao da mu preda novac i zlato.