GORI BOROVA ŠUMA

Opasan požar u Kaštelima, stigli i kanaderi

12.07.2015 u 14:49

  • +2

Požar u Kaštelima

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Radi se o velikom požaru, naša postrojba je odmah izašla na teren, a priključile su se i druge postrojbe iz susjednih Kaštela, Solina, Trogira, Splita i Slatina. U pomoć stižu i kanaderi kako bi se obuzdao požar, javlja Dalmacijanews

Ljetna sezona je počela, a izgleda s njom i sezona vatrenih obruča koji stežu i uništavaju površinu diljem Dalmacije. Vatrena stihija kod groblja u Kaštel Kambelovcu guta znatno veliku površinu, a lokalne vatrogasne postrojbe uz pomoć susjednih pokušava požar staviti pod kontrolu, piše Dalmacijanews

Ne zna se još kolika je šteta učinjena niti koliko je područja požar zahvatio, no kako kaže dežurni vatrogasac i dispečer, Tonći Kujundžić, vatrogasne postrojbe Kaštel Gomilice, uključen je velik broj vatrogasaca u borbi s vatrenom stihijom.

Požar u Kaštelima

- Sigurno se radi o velikom požaru, naša postrojba je odmah izašla na teren, a priključile su se i druge postrojbe iz susjednih Kaštela, Solina, Trogira, Splita i Slatina. U pomoć su stigli i kanaderi kako bi se obuzdao požar, a nadamo se da bi uskoro mogao biti pod nadzorom. Odgovorna osoba koja je ovo prouzročila se traži, još jako gori pa ne možemo ni utvrditi točan uzrok nastanka- rekao nam je Kujundžić.

Kontaktirali smo i šefa postrojbe Ivana Eleza koji nas je zamolio za razumijevanje i rekao da će nas informirati detaljnije čim se stanje na terenu stabilizira.