POTRESI NA IBLEROVOM

Opačić, Picula i Komadina: Nismo bandićevci

06.11.2009 u 16:32

Bionic
Reading

Do jučer najodaniji suradnici Zorana Milanovića, Milanka Opačić, Zlatko Komadina i Tonino Picula, osjetili su se pogođenima zbog optužbi da su se priklonili otpadniku Milanu Bandiću

Mediji su ih povezali s Bandićem jer su se na dan uoči njegove kandidature našli u jednom zagrebačkom pubu. U priopćenju to troje članova Predsjedništva SDP-a ističe da su lojalni članovi stranke i da ne predstavljaju nikakvu otpadničku frakciju.

'Mi doista pripadamo jednoj organizaciji, i to najsnažnijoj u Hrvatskoj, koja socijaldemokraciju uporno i dosljedno promovira kao političku alternativu lošoj vlasti na državnoj razini. Uz gospodarsku i socijalnu obnovu Hrvatske, zajedno s našim stranačkim kolegama i kolegicama, mi građanima godinama predstavljamo SDP-ov model unutarstranačke demokratičnosti kao argumenata kada s punim pravom kritiziramo postojeću zatvorenost stranke na vlasti, podanički mentalitet i režiranu monolitnost izloženu javnosti', naglašavaju Opačić, Komadina i Picula.

Podsjećaju da su dio vodstva stranke koji političku vjerodostojnost brani poštivanjem prava na drugo i drugačije mišljenje.

'Ali to se pravo pretvara u svoju suprotnost kada se grubo iznevjere odluke donesene demokratskom procedurom. Utoliko kandidaturu za predsjednika gospodina Bandića ocjenjujemo neprihvatljivom i razlogom za stranačku sankciju', ističe SDP-ov trojac.

Kao grubo podmetanje odbacili su njihovo svrstavanje u tzv. pokret otpora predsjedniku stranke.

'Zoran Milanović je voljom naših konvencija dva puta izabran za predsjednika SDP-a kako bi predstavljao i vodio stranku. Iste konvencije su i nama povjerile odgovornost da mu u tome pomognemo', upozoravaju Opačić, Picula i Komadina i dodaju da su sigurni u izborni uspjeh SDP-ovog kandidata Ive Josipovića.