VREMENSKE NEPRILIKE

Oluja se približava Hrvatskoj, najjači udar osjetit će Istra

19.08.2017 u 19:11

Bionic
Reading

Kasno navečer i u noći s jugozapada postoji velika mogućnost dolaska izraženog vala nestabilnosti uz grmljavinske pljuskove. Pritom lokalno može biti i jačeg tučonosnog nevremena, prolazno uz olujan vjetar, prognozira Istramet

 Europski centar za predviđanje oluja (ESTOFEX) izdao je oštro upozorenje za naš dio Sredozemlja, a i DHMZ je jutros putem Meteoalarma pooštrio prognozu.

Visoki drugi stupanj upozorenja prema ESTOFEX-u odnosi se na sjeveroistočni dio Italije, zapad Slovenije te djelomice i Hrvatske. Dio Istre ulazi u 2. stupanj upozorenja koje se odnosi na mogućnost krupne tuče, olujnog vjetra, obilnih oborina, a ne smije se isključiti ni mogućnost pojave tornada, javlja Istramet.

U Austriji snažna oluja usmrtila dvije osobe

Dvije osobe su poginule a 120 je ozlijeđeno, od kojih 20 teško, u snažnoj oluji koja je pogodila Austriju, priopćila je u subotu policija.

Nevrijeme je pogodilo u petak kasno navečer mjesto Sankt Johan am Walde na sjeveru zemlje gdje se oko 650 ljudi okupilo pod šatorom na proslavi koju je organiziralo lokalno vatrogasno društvo.

Autor: Youtube

Smrtno su stradali jedna 19-godišnjakinja i 28-godišnji mladić. Na njih je pala metalna konstrukcija velikog šatora.

Zbog snažne oluje oko 150.000 građana ostalo je više sati bez struje u pokrajini Gornja Austrija. Oluja je iščupala drveće koje je palo na dalekovode, a ujedno je i udar groma izazvao nestanak struje.