veliko nevrijeme

Oluja je u Lučkom okretala i avione

04.10.2020 u 11:45

Bionic
Reading

U subotu je područje Zagreba pogodilo jako nevrijeme. Uz obilan pljusak i grmljavinu padala je i tuča, a puhao je olujan vjetar.

U Lučkom je nevrijeme prevrtalo avione o čemu svjedoče fotografije koje je na Facebooku objavila Hrvatska udruga kontolora letenja.

Hangar u kojemu su bili zrakoplovi je neprepoznatljiv, siloviti vjetar raznio je krov i znatno oštetio konstrukciju hangara. Dijelovi konstrukcije oštetili su zrakoplove u hangaru, a letjelice na pisti završile su na krovu.

Portal Avioradar doznaje da su oštećena 3 zrakoplova, od kojih je dvije Cessne olujni vjetar prevrnuo (Cessna 150 9A-DEY i Cessna 172 9A-DMJ), dok je još jedan zrakoplov (Piper PA-18 Super Cub; 9A-DBS) stradao prilikom djelomičnog urušavanja krova i vrata hangara Aerokluba Zagreb. U istom hangaru je zbog rušenja krovnih ploča stradala i motorna jedrilica Scheibe SF.25B Falke reg. oznaka 9A-DGZ. Dodatno, 4 vojna helikoptera Mi-171 su trenutno neoperativni zbog oštećenja rotora.

Uz sve navedeno, nevrijeme je oštetilo i benzinsku crpku, dok je na hangaru Delta Aira vjetar otkinuo platno i djelomično urušio nosivu konstrukciju. Također, na hangaru MUP-a vjetar je dignuo krov. Tijekom noći na aerodromu su intervenirali i vatrogasci, koji su ispumpavali veliku količinu oborinske vode sa stajanke, piše Avioradar.

Više o šteti koju je prouzročilo nevrijeme pročitajte ovdje.

Oluja nad Zagrebom Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin