damir krstičević:

'Oluja je simbol vojničkog uspjeha, junaštva i kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu'

03.08.2018 u 19:49

Bionic
Reading

U domu Hrvatske vojske „Zvonimir“ u Zagrebu održana je u petak svečana akademija u povod Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja, a potpredsjednik Vlade, ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako je 'Oluja' simbol vojničkog uspjeha i junaštva te kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu

Svečanoj akademiji nazočili su i izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OS RH Anamarija Kirinić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, savjetnik predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo i drugi vojni i civilni uzvanici, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

„Oluja je simbol vojničkog uspjeha i junaštva te kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu. U Oluji smo pokazali svijetu kako se domovina voli i kako se za nju bori“, istaknuo je potpredsjednik Vlade ministar obrane Krstičević.

Podsjetio je kako ta veličanstvena pobjeda ne bi bila moguća da nije bilo velike žrtve branitelja. „Domovinski rat temelj je Republike Hrvatske, a branitelji su njezin kamen temeljac. Stoga se s ponosom i zahvalnošću prisjećamo naših ranjenih i poginulih prijatelja i suboraca, bez čije žrtve ne bi bilo moguće ostvariti samostalnost.“, dodao je

  • +9
F-16 na Plesu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OS RH Anamarija Kirinić prisjetila se velikih pobjeda u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, i pozvala sve vojnike, dočasnike i časnike da nastave njegovati uspomenu na nju.

„Ova promaknuća dodijeljena su vam kao priznanja za dosadašnji rad, no shvatite ih kao motivaciju i obavezu da promičete vrijednosti na kojima je stvarana pobjednička Hrvatska vojska“, kazala je Kirinić.