Izraelski predsjednik rivlin

'Krstičević je divan prijatelj Izraela, a Grabar Kitarović predsjednica svih predsjednika'

25.07.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Dobra dosadašnja suradnja i nove poslovne prilike bile su glavna tema na konferenciji obrambenih industrija Hrvatske i Izraela, koju je u srijedu organiziralo Ministarstvo obrane (MORH), a čijem su otvaranju prisustvovali hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, izraelski predsjednik Reuven Rivlin te hrvatski ministar obrane Damir Krstičević

Ministar Krstičević rekao je kako su se otvorile mogućnosti za suradnju u području opremanja i modernizacije, ali i u području suradnje obrambenih industrija i znanstveno-istraživačkih institucija te dodao kako je kruna dosadašnje suradnje nabavka borbenih aviona, kojima bi se obilježila 25. godišnjica Oluje, piše N1.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo time što su na konferenciji bile prisutne i hrvatske i izraelske tvrtke.

'Iz hrvatske perspektive jasno je da se nadamo ulaganjima u našu industriju', rekla je predsjednica, naglasivši i kako je optimistična po pitanju suradnje i partnerstva.

  • +43
Konferencija obrambenih industrija Hrvatske i Izraela Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Izraelski predsjednik Rivlin također je izrazio nadu u nastavak suradnje Hrvatske i Izraela te rekao kako su ovdje da pomognu hrvatskim obrambenim snagama koje su najprofesionalnije ne samo u ovoj regiji, već i šire.

Tako je ministru Krstičeviću poručio da je 'divan prijatelj Izraela', a predsjednicu je nazvao 'predsjednicom svih predsjednika'.

'Sigurnost i mir se ne smiju uzeti zdravo za gotovo. Sigurnost znači slobodu od nasilja, obranu naših granica, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, sposobnost da komuniciramo u svim uvjetima, to je pomoć u hitnim situacijama na kopnu, moru i u zraku. Sigurnost znači i suradnju i ona mora uključivati mnoga područja. Izrael želi produbiti suradnju između naše dvije zemlje. Puno je toga postignuto, ali postoji prostor za dodatni napredak', zaključio je svoje izlaganje Rivlin.

  • +8
Kolinda Grabar Kitarović i Reuven Rivlin Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL