poplavljen kraj

Ogulin ugrožava Dobra, a gradonačelnik je na službenom putu u Kini

17.05.2023 u 12:36

Bionic
Reading

Vijesti o poplavama i nezapamćenim vodostajima rijeka stižu iz mnogih krajeva Hrvatske, a stanje je i više nego alarmantno i na području Ogulina. Voda je ušla u mnoge kuće, a ugrožena su i brojna poljoprivredna zemljišta i OPG-i.

'Zadnja poplava bila je u rujnu prošle godine. Taj kanjon rijeke Dobre koji imamo i koji je ogroman i prekrasan, jako se slabo održava i pun je granja pa je veliki problem protočnost vode što je upravo sada došlo do izražaja. Trebalo se više napraviti na prevenciji pa da se taj kanjon očisti kako ne bi došlo do začepljenja', kaže za Jutarnji list stanovnica Ogulina, Marijana Marić Jakšić.

Oko čišćenja kanjona prepiru se Grad i Hrvatske vode, a građani su u problemu. 'Razumijem da se po medijima stalno spominje Karlovac, Hrvatska Kostajnica i još neka mjesta, ali ljudi trebaju znati da je jako teško i u Ogulinu, a i u Dugoj Resi stanje je navodno alarmantno. Evo mi tu u Ogulinu ne da smo, kako se ono kaže, ‘prvi red do mora‘, nego su nam kuće već napola ‘u moru‘, kaže Marijana Marić Jakšić.

  • +9
Ogulin: Rijeka Dobra izlila se na državnu cestu 42 Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

A dok građani trpe posljedice obilnih kiša,  gradonačelnik Ogulina, Dalibor Domitrović, trenutno je na službenom putu u Kini.