PREOKRET PORED GACKE

Oglasio se ličko-senjski HDZ: Joso Mraović nije naš član!

14.08.2018 u 13:24

Bionic
Reading

Joso Mraović ipak nije član HDZ-a. Kako stoji u priopćenju povjerenika ličko-senjskog HDZ-a Darka Nekića, Mraović nije član od 2001. niti se prema Statutu mogao samo tako vratiti pod skute stranke

'Josip Mraović nije član HDZ-a od 2001. godine, niti je - sukladno Statutu HDZ-a - mogao ponovno postati član HDZ-a ili „aktivirati članstvo“, kako to navode pojedini mediji', poručuje u priopćenju povjerenik ličko-senjskog HDZ-a.

Naime, prema Članku 9.(3) Statuta HDZ-a „osoba koja je isključena ili je istupila iz HDZ-a može ponovno postati član jedino uz prethodnu suglasnost Visokog časnog suda“.

'A Visoki časni sud HDZ-a nije zaprimio nikakav zahtjev za (ponovno) pristupanje Josipa Mraovića, niti je o njemu raspravljao. Josipu Mraoviću je članstvu u HDZ-u prestalo još 2001. jer se bez suglasnosti Stranke (Članak 21.d Statuta HDZ-a) kandidirao na lokalnim izborima kao nositelj nezavisne liste za Gradsko vijeće Grada Gospića', stoji u priopćenju Darka Nekića.

  • +2
Joso Mraović Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Podsjetimo, da se Mraović ponovno aktivirao u HDZ-u objavio je Jutarnji list. Prema njihovim informacijama, Mraović se ponovno upisao u stranku u lipnju.

Te informacije provjerili su i kod Ivana Radoševića, povjerenika gospićkog HDZ-a. Na pitanje je li Mraović prije dva mjeseca ponovno primljen u HDZ, Radošević je rekao: 'Mraović ima iskaznicu, utemeljitelj je stranke. Mislim da je u popisu članstva'. Na dodatne upite, Radošević je odgovorio kako nemaju bilješku da je isključivan iz stranke.

'Mraović se ponovno htio aktivirati, zvao je i htio provjeriti svoj status u stranci. Njegova temeljna organizacija Bilaj odobrila mu je da se aktivira i ponovno je u bazi članstva', rekao je Radošević.