NE RAZGOVARA, NEGO PIŠE PRIOPĆENJA

Oglasio se Kerum: 'Neću se žaliti, stečaj je jedino rješenje'

06.11.2018 u 15:15

Bionic
Reading

Nakon što je Trgovački sud u Splitu koncem prošlog tjedna otvorio stečaj u tvrtki Kerum d.o.o., stožernom dijelu nekadašnjeg poslovnog carstva bivšeg splitskog gradonačelnika, oglasio se i sam Željko Kerum. Odbio je razgovarati za medije i umjesto toga poslao je priopćenje

'Trgovački sud u Splitu 2.11.2018. godine donio je odluku o otvaranju stečaja tvrtke Kerum d.o.o. Ne planiramo se žaliti na tu odluku jer smatram kako je otvaranje stečaja zapravo jedino rješenje. Kerum d.o.o. je već šest godina u stanju mirovanja, odnosno ne obavlja poslovnu djelatnost niti ima radnika. Napominjem da su svi radnici, njih oko dvije tisuće koji su radili za tvrtku Kerum d.o.o. zbrinuti, odnosno da su prilikom preuzimanja dućana prešli raditi za druge trgovačke kuće. Također ističem da su svi radnici isplaćeni u stopostotnom iznosu. Daljnji postupak vodit će Trgovački sud i stečajni upravitelj', napisao je Kerum u priopćenju.

Kako je tportal već pisao, za stečajnu upraviteljicu imenovana je Mirjana Zuzija, diplomirana ekonomistica iz Velike Gorice. Sud je pozvao sve vjerovnike Kerumove tvrtke da u roku od 30 dana prijave potraživanja, a ročište je zakazano za 1. veljače iduće godine. Prema prošlogodišnjim financijskim izvještajima, kumulirani gubitak iznosio je 231 milijun kuna, a dugoročne obveze 494 milijuna kuna. Zaposlenih nema.

Stečaj je uslijedio nakon gotovo šestogodišnjih neuspjelih pokušaja sklapanja predstečajne nagodbe.

  • +12
Izborni stožer Željka Keruma Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL