čvrsto uz ukrajinu

Oglasio se Plenković, evo što kaže o potezu Rusije

21.02.2022 u 23:23

Bionic
Reading

Kratkom porukom na društvenim mrežama oglasio se i premijer Andrej Plenković te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

'Osuđujemo rusko priznanje samoproglašenih regija Donjecka i Luhanska koje predstavlja kršenje međunarodnog prava i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine. Zajedno s partnerima u Europskoj uniji, izražavamo solidarnost s Volodimirom Zelenskim i ukrajinskim narodom', objavio je Plenković na Twitteru.

'Osuđujemo priznanje neovisnosti samoproglašenih republika Donjecka i Luhanska i smatramo to kršenjem integriteta teritorija Ukrajine, međunarodnog prava, sporazuma iz Minska te potkopavanjem diplomatskog rješenja. Snažno podupiremo suverenitet Ukrajine', stoji u objavi na Twitteru Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjetimo već ranije osudile su došle od europskih čelnika Ursule von der Leyen i Charlesa Michela, koji su najavili i sankcije Europske unije.

Vladimir Putin danas je potpisao dekret kojim priznaje neovisnost separatističkih republika u Donjecku i Luhansku. Uz to je naložio da se u te regije pošalje vojska kako bi 'održavala mir'.