KRIMINAL U NOGOMETU

Odvjetnik: Širić više neće šutjeti

09.03.2012 u 12:37

Bionic
Reading

Trojica bivših nogometnih dužnosnika osumnjičena za korupciju Željko Širić, Stjepan Djedović i Neven Šprajcer izašli su u četvrtak poslijepodne iz zatvora u Remetincu, a Širićev branitelj najavio je da se taj bivši dopredsjednik HNS-a i nogometni sudac više neće braniti šutnjom.

Trojica bivših nogometnih dužnosnika izašli su oko 15 sati iz zatvora u kojemu su Širić i bivši predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović proveli tri mjeseca, a bivši tajnik Udruge prvoligaša i NK Karlovca Šprajcer dva tjedna manje.

Sva trojica bili su vidno raspoloženi, no uozbiljio ih je upit o predsjedniku splitskog nogometnog kluba Hajduk Hrvoja Maleša koji ih je prijavio USKOK-u za korupciju, odnosno da su ga tražili mito za pošteno suđenje.

Širić je kazao da nema ništa za poručiti Malešu, dok je Šprajcer, koji je vidno smršavio, rekao da njega 'taj čovjek ne zanima'.

Širić je rekao da se osjeća odlično, da je zatvorsko osoblje bilo korektno te da je tri mjeseca zatvora "mila majka naspram ratu kojeg je preživio". Dodao je da je vrijeme kratio igrajući 'Čovječe ne ljuti se'.

Njegov branitelj Krešimir Vilajtović kazao je da se Širić više neće braniti šutnjom, kao do sad u istrazi pokrenutoj početkom prosinca prošle godine. Ustvrdio je da tek sad predstoji najteži dio posla - odgovor na optužbe USKOK-a.

Djedović je rekao da u zatvoru nije bilo nikakvih neprijatnosti te da se tek sad pokazalo tko mu je pravi prijatelj. I on je istaknuo da tek sad počinje prava bitka za dokazivanje nevinosti.

Sudac istrage je trojicu bivših nogometnih dužnosnika pustio na slobodu na prijedlog USKOK-a koji je u protekla tri mjeseca ispitao stotinjak svjedoka i preostalo je još saslušati njih par s kojima osumnjičeni ne smiju kontaktirati.

Širić i Djedović su pod istragom zbog sumnje da su od predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša tražili 100.000, a uzeli 30.000 eura mita za pošteno suđenje. Nakon njihova uhićenja istraga o korupciji u nogometu proširena je na Šprajcera te bivšeg sportskog direktora Radničkog nogometnog kluba Split Nenada Praliju i još dvoje osumnjičenih iz tog kluba.

Šprajcera se sumnjiči da je kao tajnik NK Karlovac Širiću davao mito za prelazak svog kluba u viši rang natjecanja te za pošteno suđenje.