donatorski događaj

Održan 'Pink advent' za prijevoz žena s karcinomom dojke na liječenje u Zagreb

14.12.2023 u 14:27

Bionic
Reading

Udruga Nismo same organizirala je u četvrtak donacijski događaj “Pink advent” za osiguravanje besplatnog taksi prijevoza ženama oboljelima od karcinoma dojke iz Slavonskog Broda na liječenje u Zagreb

Sredstva prikupljena prodajom proizvoda bit će donirana udruzi za nastavak inicijative “Nisi sama - Ideš s nama”, kojom se osigurava besplatan prijevoz oboljelim ženama na kemoterapije u Zagreb.

Zahvaljujući donacijama do sada smo prikupili sredstva za oko 27.000 besplatnih taksi vožnji diljem Hrvatske za 844 žene oboljele od karcinoma dojke, koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Po uzoru na razvijene zemlje, besplatna taksi vožnja trebala bi postati dio police zdravstvenog osiguranja, istaknula je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, dodavši da bi i lokalne vlasti trebale potaknuti taj projekt u svojim sredinama.

Projekt “Nisi sama - Ideš s nama” uvelike nam olakšava odlazak na liječenje u Zagreb, zato što uvijek gubim vrijeme na pronalazak parkirnog mjesta, koje je često daleko od bolnice, a to je teško nakon kemoterapije kada ste dvostruko više iscrpljeni, rekla je Anica Gusak, jedna od deset oboljelih Brođanki koje već koriste besplatni taksi prijevoz do Zagreba.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'