najavio žalbu

Određen istražni zatvor osumnjičenom za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića 1999.

30.01.2020 u 19:37

Bionic
Reading

Zagrebački Županijski sud odredio je u petak istražni zatvor protiv 49-godišnjaka osumnjičenog da je prije više od dvadeset godina ubio bankara Ibrahima Dedića

Osumnjičeniku koji uz hrvatsko ima švicarsko i nizozemsko državljanstvo istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bijega, doznaje se od njegovog branitelja Ivana Krnića koji je najavio žalbu na odluku o istražnom zatvoru.

Muškarac, po pisanju medija Tomislav Viktor Basa, doveden je na sud oko 17 sati nakon što je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu koje je protiv njega pokrenulo istragu.

Terete ga za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića 1999. na zagrebačkoj Peščenici u kojem su sudjelovala još dvojica zasad nepoznatih počinitelja.

Osumnjičenik je zadnjih desetak godina živio izvan Hrvatske, a uhićen je nekoliko dana nakon što je došao u Hrvatsku, gdje ima rodbinu. Od ranije nije imao policijski dosje, a kad ga je policija suočila s konkretnim dokazima, reagirao je prilično hladno, a branio se šutnjom.

Policija ga je čekala nekoliko godina da dođe u Hrvatsku kako bi potvrdila svoju sumnju da je 3. srpnja daleke 1999. ubio bankara.