MINISTARSTVO UPRAVE

Odlučeno tko je pravi šef HSP-a

25.03.2014 u 16:53

Bionic
Reading

Ministarstvo uprave potvrdilo je legalitet i legitimitet promjena svih stranačkih tijela na saboru HSP-a održanom u Sisku 1. veljače, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare Daniel Srb, predsjednik HSP-a

Dodao je kako je obavijest o tome dobio jučer, te da je napokon završena duga i teška borba 's onima koji su pokušali ukrasti političku stranku'.
'Cijelu operaciju osmislio je bivši predsjednik HSP-a Anto Đapić, njegovi rođaci, prijatelji i kumovi, koji su dugi niz godina pokušali ovladati HSP-om', rekao je. Na svu sreću, 'pobijedila je pravda i čestitost u borbi s mračnim planom i interesima pojedinaca', kazao je. Pozvao je sve one 'koji su bili u nedoumici vezano za zakonitost čelništva HSP-a tko ima legalitet i legitimitet, da se priključe HSP-u u zajedničkoj borbi za nacionalne interese'.


Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, Srb je naglasio kako se Hrvatska nalazi u izuzetno teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji, o čemu svjedoči i pad kreditnog rejtinga. Važnim je ocijenio "obvezu Hrvatske da bude oprezna u odnosima sa Srbijom, posebice poslije pobjede 'šešeljevca' na nedavnim izborima i kada njegova stranka ima većinu u srbijanskom Parlamentu'.

Hrvatska mora jasno definirati svoj stav vezan za ulazak Srbije u EU i biti protiv toga zbog svih razloga koji upućuju na negativan stav Srbije prema Hrvatskoj, što se očituje i na sudu u Haagu u protutužbi Srbije protiv Hrvatske za genocid, rekao je Srb. Ponovio je kako 'bez Hrvatske naklonosti Srbija ne može tek tako ući u EU'.