Odličan second hand shop na periferiji Zagreba

Odličan second hand shop na periferiji Zagreba

30.11.2011 u 09:57

Bionic
Reading

Da moja prijateljica i kolegica Marijana ne živi na Malešnici, vjerojatno nikad ne bih prošla ulicom naše omiljene dječje spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić i pitanje je kad bih (i bih li ikad) otkrila famozan second hand shop simboličnog naziva Butiga.

U vrijeme kad se second hand shopovi, čak i u centru Zagreba, zatvaraju, a potpuno je poražavajuće to da u metropoli kao što je Zagreb ljudi nemaju razvijenu svijest o shopovima s vintage odjećom (ovdje se referiram isključivo na kupce), 32-godišnjakinja Franka Soldo usudila se otvoriti jednu takvu butigu u centru Malešnice. Bravo!



Petra Nižetić

Uglavnom, preskočit ćemo razglabanje da vrijeme za većinu nas nalaže stezanje remena (i ne zbog estetskih razloga) - Butiga nije otvorena kao odgovor na naše ekonomske nestabilnosti nego zbog iskrene i istinske ljubavi prema vintage komadima, kaže mi gazdarica Franka.



Petra Nižetić

Osim što Butiga nudi alternativu uniformiranom stilu, nerijetko možete nabasati i na poznate dizajnerske kuće kao što su YSL, Sonia Rykiel, Kenzo, Thierry Mugler, Balmain, Gaultier i drugi.



Petra Nižetić



Petra Nižetić



Uz dizajnersku odjeću, u svojoj, uistinu bogatoj ponudi, ovaj vintage store ima mnoge francuske i španjolske, kod nas još nezastupljene brendove. Većina artikala nikad nije nošena, odnosno radi se o rabljenoj, a ne izrabljenoj odjeći!

Petra Nižetić



Cijene dizajnerske robe kreću se u rasponu od 129 kuna za košulje i majice, 199 kuna za torbe, suknje i hlače, pa do 499 kuna za kapute. Ostale brendove možete kupiti već od 19 kuna, što je cijena za šalove, 39 kuna za veste pa do 199 kuna za kožne jakne.

I ja sam kupila nekoliko stvarčica.. vrlo povoljno. :)

Petra Nižetić



Sad vi meni recite da Butiga nije totalno otkriće! :D



Do kraja tjedna navedene cijene svih artikala snižene su za 50 posto, so hurry up! :-)

 

Butiga
Ivane Brlić Mažuranić 38
Malešnica, Zagreb