pomoć

Odgovor na krizu: Zaposlenici Odašiljača i veza darovali novac, Vindija i OPG-ovi hranu

08.04.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Donacijama u hrani i novcu u borbu protiv epidemije koronavirusa uključili su se Grupa Vindija i djelatnici Odašiljača i veza (OIV), dok su vukovarski OPG-ovi poslali hranu zagrebačkom Crvenom križu za stanovnike čiji su domovi stradali u razornom potresu

Grupa Vindija najavila je u srijedu da će donacijama prehrambenih proizvoda nastaviti pomagati zdravstvenim djelatnicima koji se bore protiv epidemije koronavirusa, kao i građanima koji su uslijed potresa ostali bez domova.

Donacije mlijeka, mliječnih proizvoda I sokova redovno stižu kao pomoć zdravstvenim djelatnicima koji se diljem zemlje bore protiv epidemije te građanima pogođenima potresom u Zagrebu, priopćili su iz Vindije, najavljujući nastavak slanja pomoći.

Napominju da njihovi zaposlenici, posebice u proizvodnji, distribuciji i prodaji, ulažu dodatne napore kako bi proizvodni proces tekao neometano te kako bi osnovne živežne namirnice bile dostupne građanima u svakom kutku naše zemlje.

Grupa Vindija već je donirala svoje proizvode za pomoć Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Općoj bolnici Sisak, Općoj bolnici Varaždin, Crvenom križu kao i Studentskom domu “Cvjetno naselje” za građane pogođene potresom u Zagrebu.

'Vjerujemo kako su solidarnost i jedinstvo u ovim izvanrednim okolnostima ključan doprinos zajednici u kojoj djelujemo, što je i temelj na kojemu smo gradili kompaniju posljednjih šest desetljeća, u čemu ćemo i dalje ustrajati', poručili su iz Vindije.

Vukovarski OPG-ovi zagrebačkom Crvenom križu donirali domaći sir, povrće, jaja, sokove

Vukovarski OPG-ovi pak poslali su pomoć zagrebačkom Crvenom križu, za stanovnike čiji su domovi stradali u nedavnom potresu. Vukovarsko-srijemska županija priopćila je da je kamion s donacijom poljoprivrednih proizvoda OPG - ova poslijepodne stigao u Zagreb.

Predstavnici Crvenog križa Zagreb zahvalili su Vukovarsko-srijemskoj županiji na donaciji koja će biti proslijeđena za pomoć stanovnicima grada Zagreba, stradalima u potresu, te im na ovaj način barem malo olakšati nadolazeće uskrsne blagdane.

Uz suhomesnate proizvode vukovarski OPG-ovi Zagrebu su darovali i domaći sir, povrće, jaja, voćne sokove, tjesteninu, orašaste plodove i druge proizvode.

To je još jedan primjer međusobne dobre suradnje naše županije i Grada Zagreba, uslijed elementarne nepogode, katastrofe ili velike nesreće, pa tako i sada s pandemijom koronavirusa, poručili su iz Vukovarsko-srijemske županije.

Zaposlenici Odašiljača i veza donirali 240 tisuća kuna za borbu protiv koronavirusa

Odašiljači i veze (OIV) priopćili su da su njihovi djelatnici prikupili 241.719 kuna koje će biti uplaćene u korist akcije "Hrvatska protiv koronavirusa".

Temeljem zajedničkog poziva Uprave i sindikalne podružnice, novac je prikupljen dragovoljnim odricanjem deset posto plaće za ožujak, dok se Uprava Društva odrekla cjelokupne plaće. OIV navodi da se toj akciji priključio i Nadzorni odbor koji se odrekao naknade za rad za ožujak.

'Prolazimo kroz dane i tjedne bez presedana u novijoj povijesti. Sve što se događa neminovno utječe na cjelokupno hrvatsko i globalno gospodarstvo te na naše živote i svakodnevnicu', rekao je član Uprave i direktor OIV-a, Mate Botica.

Solidarnost i humanost jedne su od najvažnijih odlika našega Društva, a djelatnici OIV-a uvijek se rado priključuju humanitarnim akcijama, poručio je.

Restoran Oaza Joyful Kitchen priopćio je da je donirao preko 100 obroka napotrebitijim građanima Zagreba. Kuhari restorana svim srcem pripremaju dnevne obroke, a osoblje restorana entuzijastično dostavlja obroke na više od 100 adresa.