testiranje

U Istri po tri novooboljele i izliječene osobe

08.04.2020 u 14:54

Bionic
Reading

Nakon što dva dana zaredom u Istri nije bilo osoba kojima je potvrđena zaraza koronavirusom, u srijedu su se tri od ukupno 61 testiranog uzorka pokazali pozitivnima na virus, dok su istodobno u pulskoj Općoj bolnici tri osobe ozdravile

Novozaražene su dvije osobe iz Rovinja te jedna iz Poreča, a radi se o bliskim kontaktima ranije zaraženih osoba koje su u samoizolaciji, te s događajima na sjeverozapadu Istre.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović istaknuo je kako je u međuvremenu troje pacijenata izliječeno, što čini ukupno petnaest izliječenih te osamdeset oboljelih u županiji.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem te na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula uzeta su 32 uzorka brisa i dostavljena u zagrebački laboratorij.

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić istaknula je kako je klinička slika zaraženih dobra i stabilna, a dvoje od ukupno troje pacijenata iz KBC Rijeka sutra se vraćaju u pulsku bolnicu.

Izrazila je zadovoljstvo što je pulska bolnica primila donaciju od tvrtke Arena Hospitalty Group, odnosno UV lampu koja služi za ubrzanu dezinfekciju prostora koji su potencijalno kontaminirani.

Zahvaljujući tom uređaju određeni prostor bolnice moći će se dezinficirati u roku od 20 minuta, umjesto dva sata kao što je to bio slučaj do sada.