CRNI DAN U SISKU

Od vrućine na ulici umrle četiri osobe

25.05.2009 u 15:19

Bionic
Reading

Nesnosna vrućina i sparina odnijele su u ponedjeljak u Sisku četiri života, doslovce na ulici

SISAK - Kako doznaje Jutarnji list, u sisačkoj hitnoj medicinskoj pomoći četiri starije osobe umrle su u razmaku od tri sata u vremenu od 12 do 15 sati, dok su čekali autobus, rezali živicu ili hodali cestom.

Večernji list piše da je u Gušću, selu pokraj Siska, 76-godišnja je žena čekala autobus i srušila se. Hitna pomoć, koja je vrlo brzo stigla, mogla je konstatirati samo prirodnu smrt. Gotovo istodobno u centru je Siska pozlilo 84-godišnjem muškarcu koji je uređivao živicu oko svoje obiteljske kuće, te je ubrzo i preminuo. Hitna pomoć i kod njega je mogla samo konstatirati prirodnu smrt.

Liječnicima se za pomoć obratilo stotinjak građana tijekom ponedjeljka, tužeći se na probleme zbog vrućine. Liječnici svim starijim, a posebice sračnim bolesnicima savjetuju da ne izlaze van bez prijeke potrebe, te da u vrijeme najvećih vrućina ne obavljaju teže fizičke poslove.

U Meteorološkoj postaji u Sisku jučer je u 15 sati izmjeren 31 stupanj, a očekuje da će do kraja dana biti još toplije i sparnije. Ovogodišnji temperaturni rekord u Sisku izmjeren je u petak, kada se živa popela na 32 stupanja.