ODGOVOR NA SANKCIJE

Od sada državljani Hrvatske mogu u Katar bez vize

10.08.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Katar je u srijedu uveo bezvizni režim za državljane 80 zemalja među kojima je i Hrvatska kako bi stimulirao zračni promet i turizam u zemlji, koja je trenutno izolirana zbog optužbi susjeda Saudijske Arabije, Baheina i Ujedinjenih Arapskih Emirata te Egipta za podršku terorizmu.

'Ova odluka će omogućiti Kataru da postane najotvorenija zemlja u regiji", izjavio je dužnosnik katarskog Ministarstva za turizam Hasan al-Ibrahim na konferenciji za novinare u Dohi, prenio je njegove riječi AFP.

Državljani 80 zemalja kojima su ukinuta vizna ograničenja od sada će jedino morati pokazati važeću putovnicu prilikom ulaska u Katar.

Odluka je stupila na snagu odmah i osim za državljane Hrvatsku odnose si se i sve zemlje schengenske zone Europske unije, druge zapadne zemlje, države Latinske Amerike, Azije, ali i Libanon i recimo Karibe. Listu svih 80 zemalja možete pronaći ovdje.

Državljanima 33 zemlje, među kojima je i Hrvatska, će biti omogućeno da, bez vize, borave u Kataru do 180 dana, dok će građanima iz ostalih 47 zemalja biti dozvoljen boravak do 30 dana.