10 KUNA ZA 12 SATI

Od ponedjeljka se naplaćuje parking na Paromlinu

04.10.2013 u 15:26

Bionic
Reading

Budući da se od ponedjeljka, 7. listopada, uvodi 24- satna naplata na parkiralištu 'Paromlin', zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje i promet danas je izvijestio o detaljima parkiranja na tom parkiralištu i o novinama na obližnjem parkiralištu oko zgrade Gradske uprave na Trgu S. Radića

Cijena parkiranja kod Paromlina bit će 10 kuna za 12 sati parkiranja od 6 do 18 sati, a pet kuna za 12 sati parkiranja od 18 sati od 6 ujutro.

Za mjesečnu kartu bit će potrebno izdvojiti 200 kuna, a korisnik će dobiti narančastu naljepnicu za 30 dana parkiranja od 0 do 24 sata. Parkiralište 'Paromlin' dobit će oznaku naračaste boje pa tu neće vrijediti povlaštene parkirališne karte crvene, žute i zelene zone, baš kao što je to slučaj i s narančastim parkiralištima uz Zagrebački velesajam.

Parkirališne karte moći će se kupiti na tri postavljena parkomata, a nešto kasnije, nakon tehničke prilagodbe sustava, i putem mobilnih telefona (m-Parking).

Dnevna karta za vozila zatečena bez karte ili s neodgovarajućom kartom bit će naplaćena 30 kuna i vrijedit će 24 sata od trenutka izdavanja.

Uz naplatu na parkiralištu 'Paromlin', mijenja se i vrijeme naplate parkiranje na Trgu Stjepana Radića, na parkiralištu oko zgrade Gradske uprave, s dosadašnjih 19 sati na 20 sati, čime to parkiralište prelazi u redovnu, II. zonu naplate, s brojem 102 za mobilno plaćanje parkiranja.