ukupno 23 slučaja

Od četvrtka u Karlovcu kreće 'drive in' testiranje na koronavirus, brisovi nosa i ždrijela uzimat će se u automobilima

01.04.2020 u 15:10

Bionic
Reading

Građani koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom od četvrtka mogu doći u svojim automobilima na testiranje u Opću bolnicu Karlovac. Dok sjede u automobilu, uzet će im se bris nosa i ždrijela, pa će se tako bez previše kontakta moći testirati velik broj ljudi

'Na parkiralištu kod zgrade donje bolnice bit će napravljen kružni tok, isto ćemo imati šator, s time da će ljudi dolaziti autom, otvoriti prozor, uzet ćemo bris i produžit će dalje. Mislim da će biti puno jednostavnije i nama i ljudima', objasnio je infektolog OB-a Karlovac Luka Jerković za KAportal te dodao kako će dnevno biti napravljeno od 20 do 30 testiranja.

U Karlovačkoj županiji trenutno su 23 slučaja zaraze koronavirusom, u odnosu na jučer jedna je osoba više pozitivna na virus. Riječ je o ženi koja je rodila prije dva i pol mjeseca i koja je kontakt već prije zaražene osobe. Bitno je da se ne radi o lokalnoj transmisiji, navode iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. U Karlovcu je devet hospitaliziranih, dok je 49 osoba pod nadzorom.