hak izvještava

Očekuje se pojačan promet na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te s BiH i Srbijom na izlasku

02.04.2021 u 07:57

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri u Slavoniji, tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te s BiH i Srbijom na izlasku, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Na kolniku autoceste A4 između čvora Komin i naplatne postaje Sv. Helena u smjeru Zagreba nalazi se predmet. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat.

U povodu blagdana Uskrsa zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1): petak, 2.travnja, od 15 do 23 sata; subota, 3.travnja, do 15 do 23 sata; nedjelja, 4.travnja, od 15 do 23 sata i ponedjeljak, 5.travnja, od 14 do 23 sata.

Na A11 Zagreb-Sisak zbog radova zatvoren je izlaz sa čvora Jakuševec na autocestu A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca; obilazak: čvor Velika Gorica-DC31-DC1-čvor Kosnica.  U petak i subotu, 2. i .3. travnja, na državnoj cesti DC106 Novalja-trajektna luka Žigljen te u zoni mosta Pag zbog snimanja filma promet će se zaustavljati povremeno, u kratkim vremenskim intervalima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Macelj (Gruškovje), Bregana (Obrežje), Dubrava Križovljanska (Zavrč), Bregana Naselje (Slovenska Vas) na ulazu osobna vozila čekaju oko jedan sat.