nestabilno proljeće

Sunce, oblaci, vjetar, pljuskovi, i tako još dva dana. A onda...

25.04.2017 u 09:18

Bionic
Reading

Tijekom utorka očekuje nas razmjerno toplo i vjetrovito vrijeme. U većini hrvatskih krajeva bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, izvijestili su u utorak ujutro iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Više oblaka bit će na Jadranu i u gorju, ponegdje i uz kišu ili poneki pljusak, češće na širem riječkom području.

Puhat će umjeren i jak, u gorju i na sjeverozapadu unutrašnjosti na udare i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23 °C, u gorju i na sjevernom Jadranu većinom između 14 i 18 °C.

U Zagrebu će također biti djelomice sunčano, vjetrovito i razmjerno toplo. Uz prolazno više oblaka na širem području grada može pasti malo kiše, uglavnom prijepodne. Puhat će umjeren i jak, na okolnom gorju na udare i olujan jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 °C.

U srijedu će biti vjetrovito, razmjerno toplo te u većem dijelu zemlje djelomice sunčano.

U Gorskom kotaru, na širem riječkom području i u Istri oblačnije uz povremenu kišu, češću poslijepodne. Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na moru između 12 i 16 °C. Najviša dnevna od 19 do 24, na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru između 14 i 18 °C.

U četvrtak i petak možemo očekivati sa zapada prolazno jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na Jadanu i u predjelima uz Jadran oborina će biti obilnija. Bit će iznadprosječno toplo i vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu jako i vrlo jako jugo. U petak će jugo slabjeti, najprije na sjevernom dijelu, a u unutrašnjosti će zapuhati sjeverac, te će osvježiti.