elektronički mediji

Obuljen Koržinek: Zakon će biti liberaliziran, čuvat će medijski pluralizam

08.04.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u četvrtak da će Zakon o elektroničkim medijima biti usvojen u do ljeta, te da će vjerojatno u biti liberaliziran kako bi omogućio nakladnicima da se razvijaju, uz očuvanje medijskog pluralizma

Obavljamo zadnje konzultacije s Vijećem za elektroničke medije i drugim partnerima, nakladnicima, zakon će biti sigurno usvojen u Saboru do ljeta, kazala je novinarima Obiljen Koržinek dodavši kako to "traži vremena".

Bilo je dosta rasprava nakon prvog čitanja, svima je u interesu da zakon bude dobro napisan i zato želimo provesti još jednu rundu konzultacija sa svim dionicima, rekla je.

Na pitanje novinara o vrsti rješenja koje će biti promijenjeno, točnije, hoće li televizijska kuća moći biti vlasnik platforme preko koje će distribuirati svoj sadržaj i sadržaj drugih ponuđača, ministrica je odgovorila da će se unijeti instrumenti koji postoje u drugim zemljama gdje takve zabrane nema, koji će osigurati medijski pluralizam.

"Predložit ćemo zakon koji će omogućiti nakladnicima i drugima na tržištu da se mogu razvijati, a istovremeno će osigurati da po najvišim standardima štitimo medijski pluralizam", rekla je.

Kakav će mehanizam biti ugrađen javnost će biti upoznata kad zakon bude predstavljen na sjednici Vlade, najavila je.