investicija od 280 tisuća eura

Obnovljeno deset ambulanti Doma zdravlja u Bjelovaru

27.03.2024 u 17:06

Bionic
Reading

Zahvaljujući investiciji od 280 tisuća eura završila je cjelovita obnova ambulanti opće i obiteljske medicine Doma zdravlja u Bjelovaru, obnovljeno je deset ambulanti, izmijenjene su sve instalacije, stolarija i podovi, a župan Marko Marušić u srijedu je najavio nova ulaganja

„Drago mi je što je obnova prostora privedena kraju i da su uvjeti sada puno bolji i primjereniji za pacijente i zaposlenike. U ovaj i ostale domove zdravlja u županije ove godine uložit će se oko 600 tisuća eura i moram reći da nikada nismo imali veća ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu”, istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Marušić prilikom obilaska obnovljenih ambulanti

Dodao je kako je odobreno novih 50 tisuća eura za sljedeću fazu ulaganja u školski dispanzer u Daruvaru te 30 tisuća eura za projekt uređenja ambulante u Siraču.

Već su odobreni i projekti energetske obnove ispostava Doma zdravlja u Grubišnom Polju i Daruvaru, a čeka se pozitivno rješenje za ispostavu u Garešnici.

Zadovoljstvo zbog cjelovite obnove prostora iskazala je i Valentina Kujundžić, liječnica u jednoj od deset obnovljenih ambulanti.

„Zadovoljni smo obnovom i uređenjem ovog prostora, a zadovoljni su i naši pacijenti. Jednako kao mi, zadovoljne su i naše sestre jer sada po prvi put imamo uređen i svoj prostor u kojem smo malo odvojeni, prostor čajne kuhinje koju koristimo u pauzi”, rekla je Kujundžić. Navela je da je posljednjih dana nakon preseljenja priljev pacijenata nešto veći nego ranije.