nakon četiri godine

Objavljene imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika: Evo što sve posjeduju glavna državna odvjetnica i predsjednik Vrhovnog suda

15.01.2021 u 14:37

Bionic
Reading

Na stranicama Državnog sudbenog vijeća objavljene su imovinske kartice hrvatskih sudaca i državnih odvjetnika

Imovinske kartice sudaca možete provjeriti klikom na link.

Bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković još je 2017. godine obećao da će se objaviti imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika što bi, kako je tada govorio, trebalo popraviti lošu percepciju pravosuđa. Potom se to trebalo dogoditi u lipnju prošle, a potom u rujnu i evo dogodilo se početkom ove godine.

Za njihovu objavu bilo je nužno izmijeniti Zakon o Državnom sudbenom vijeću.

Kartice su objavljne, ali potiho bez obavijesti javnosti.

Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica, vlasnica je stana i garaže u Karlovcu kupljenih kreditom, vrijednih 1,47 milijuna kuna. Uz to upisala je da posjeduje i darovano građevinsko zemljište veličine 1003 m² te je suvlasnica četvrtine još jednog zemljišta veličine 9423 m², što je stekla nasljedstvom. Posjeduje i 138 dionica HT-a i ima štednju u iznosu 30 tisuća eura.

Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda, suvlasnik je kuće s okućnicom u Dubrovniku veličine 650 m², vrijedne 7,5 milijuna kuna. Kuću je stekao nasljedstvom, a u obiteljskom vlasništvu je od 1907. godine. U voznom parku mu je VW Tiguan iz 2017. vrijedan 170 tisuća kuna, uštedio je 29 tisuća eura, a još ostvaruje prihod od zakupa te naknade za rad u Državnom izbornom povjerenstvu i Arbitražnom vijeću HGK, piše Telegram.