vozači, oprez!

U Zadru palo kiše koliko ne padne u mjesec dana: Ulice i ceste pod vodom

21.11.2023 u 08:58

Bionic
Reading

U samo sat vremena, u utorak je u Zadru palo 50 litara kiše po četvornome metru i poplavilo mnoge dijelove grada, rekla je Hini dežurna meteorologinja Državnog hidrometeorološkog zavoda Anita Vidović

"U izvanrednom mjerenju, zabilježili smo 50 litara kiše po četvornome metru između 7 i 8 sati. Toliko oborina inače u ovo doba godine padne u mjesec dana", dodala je meteorologinja Vidović.

Zbog jednosatnog pljuska i bujica vode poplavljeni su mnogi dijelovi grada, automobili su ostali zarobljeni na prometnicama, a vatrogasci su imali desetak intervencija.

Sve su se intervencije odnosile na poplavljene podrume ili prizemlja stambenih i poslovnih objekata. "Zvali su nas i vozači koji su ostali u vodi, ali to su uglavnom rješavale vučne službe. Na terenu je gradska vatrogasna postrojba", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Kiša u Zadru, poplavljene ceste Izvor: Pixsell / Autor: Jure Miskovic

Operativno-komunikacijski centar PU zadarske nije dobio dojave o težim prometnim nesrećama.

Situacija je kaotična kod novouređene zadarske zaobilaznice koja je također pod vodom, piše N1.

Kiša u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Ni drugi dijelovi grada nisu pošteđeni te se vozači i ostali putnici pozivaju na oprez. 'Kolnici su mjestimice mokri i skliski pa Hrvatski autoklub (HAK) u utorak vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila', priopćili su iz HAK-a. Poslijepodne će na sjevernom Jadranu i sjeveru zemlje kiša prestati, prognozira DHMZ.

U čitavoj Hrvatskoj će danas biti pretežno oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a na Jadranu i područjima uz njega lokalno izraženim pljuskovima s grmljavinom, dok su u najvišem gorju mogući susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'