sukob ZBOG STEČAJA

Obersnel zgrožen Bandićem: Neka se odmah skine gol i tako gol šeta sve do kraja kampanje, a može i dulje. Te laži su degutantne!

18.05.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel oštro je priopćenjem reagirao na nedavne izjave svog zagrebačkog kolege Milana Bandića koji je za stečaj Uljanika optužio lokalne moćnike i dosadašnje vlade, a pritom je izjavio da je spreman skinuti se gol ako ne govori istinu

Vojko Obersnel reagirao je na izjavu Milana Bandića koji je kazao da je 3. maj kao igračka dana Vojku Obersnelu i Zlatku Komadini, a Uljanik Valteru Flegi i Borisu Miletiću koji se ne znaju igrati. Istom prilikom Bandić je rekao da će se skinuti gol ako ne govori istinu.

'Poručujem gospodinu Bandiću da se odmah skine gol i tako gol šeta sve do kraja kampanje, a može i dulje, jer su laži i gluposti koje je spreman izgovoriti u cilju vlastitog probitka i privlačenja pažnje - degutantne', priopćio je Obersnel i dodao:

'Brodogradilište 3. maj nije igračka, pogotovo ne moja, a Milan Bandić svojim izjavama otkriva vlastiti stav prema ljudskim sudbinama riječkih brodograditelja. Grad Rijeka i ja kao gradonačelnik nismo nikada bili direktno nadležni niti smo mogli upravljati odlukama vezanima uz opstanak 3. maja, a igrati se '3. majem' nikada nam nije bilo ni u primisli. Za razliku od Bandića, koji smatra da se brodogradilištima valjda treba znati 'igrati', mi u Rijeci puno bolnije i snažnije osjećamo ovu temu, daleko od svake igre', priopćio je Obersnel te dodao da je za opstanak '3. maja' učinio sve što je kao gradonačelnik s lokalne razine mogao.

  • +15
Milan Bandić pred Uljanikom Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

'Podsjećam na gradska jamstva za izgradnju brodova u trenutku kada se država odricala 3. maja, ali podsjećam i da je tada Hrvoje Burić koji sada ponosno stoji kraj Bandića, u Gradskom vijeću glasao protiv davanja tih garancija. Kada priča o 3. maju, o ovom postupku svog kolege Burića Bandić ne govori jer lažac lašcu oči ne vadi.', priopćio je riječki gradonačelnik.

'Podsjećam i na dug komunalne naknade koji nismo naplaćivali imajući u vidu opstanak radnika i sredstva za njihove plaće, podsjećam i na sve kontakte i lobiranja koja smo poduzimali u cilju opstanka riječke brodogradnje. Ne dopuštam da mi lažljivac spočitava odnos prema 3. maju i radnicima. Gnušam se ideje o igranju s ljudskim sudbinama. Ako se itko ponaša kao 'lokalni moćnik' onda je to Milan Bandić koji obilazeći Hrvatsku u svojoj kampanji i pričajući ovakve gluposti, najbolje pokazuje koliko poštovanje ima prema radnicima 3. maja. Sramite se, gospodine Bandiću', zaključio je Obersnel.