HITNI SASTANAK RIJEČKOG SDP-A

Obersnel: Svi su razočarani Milanovićevim potezom

06.05.2014 u 20:58

Bionic
Reading

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel nakon izvanrednog sastanaka vrha riječkog SDP-a na kojem se raspravljalo o smjeni ministra financija Slavka Linića kazao je za tportal.hr 'kako je premijer Zoran Milanović razočarao Riječane'

'Sastanak nije proizveo ništa spektakularno, imali smo potrebnu naći se i razmijeniti mišljenja jer radi se o odluci predsjednika, a tiče se našeg dugogodišnjeg člana. Svi su razočarani ovakvim potezom, premda nitko ne osporava pravo premijera da bira svoje suradnike, ali upitan je način na koji je to izvedeno', rekao je Obersnel za tportal.

Rekao je kako sada nije vrijeme da se javno raspravlja o položaju Milanovića u SDP-u, ali kaže da njegov status ne ovisi samo o riječkoj organizaciji SDP-a.

S obzirom da su u Vladi na početku mandata sjedila čak tri ministra iz Rijeke, pitali smo Obersnela što to Milanović ima protiv riječkog ogranka? 'Ne mislim da Milanović ima posebno negativan odnos prema riječkoj organizaciji, ali što ima protiv Linića, to morate pitati njega. Kao legalisti, poštujemo donesene odluke i ne smatramo da su počinjene statutarne pogreške. Sve što je učinjeno je pravo predsjednika Vlade i stranke, samo je upitan način na koji se to obavilo', rekao je. Želimo dalje nastaviti stranački rad pripremajući se za izbore za Europski parlament, a o svemu ostalome ćemo razgovarati na stranačkim tijelima, dodao je Obersnel.

Na sastanku zatvorenom za javnost, osim članova riječkog Gradskog odbora, bili su i gradski vijećnici SDP-a. Obersnel je rekao da riječki SDP-ovci uvažavaju predsjednika stranke i njegove odluke, ali isto tako uvažavaju i dugogodišnjeg člana Slavka Linića. Obersnel je istaknuo da Linić uživa potporu svih članova riječkoga Gradskog odbora SDP-a te nitko od sudionika sastanka nije očekivao smjenu Linića na ovaj način.

Gostujući u Dnevniku 3 HTV-a Obersnel je kazao kako je 'razočaran Milanovićevim potezem na koji je on, nedvojbeno, kao premijer imao pravo, ali je i dodao da ima dojam kako je Linić smijenjen 'zbog medijskih napisa'.

'Nedvojbeno je da jedinstva kakvo je nekad bilo u SDP-u nakon ovoga više neće biti i sasvim sigurno je da će u jednom razdoblju rejting SDP-a biti poljuljan', zaključio je Obersnel.