OZBILJNI IZAZOVI

Obama uoči 11. rujna poziva Amerikance na jedinstvo

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 27.08.2011 14:45
  • Objavljeno 27.08.2011 u 14:41
11.rujna blizanci terorizam new york

11.rujna blizanci terorizam new york

Izvor: Sipa Press / Autor: SIPPA

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u subotu Amerikance na jedinstvo, uoči obilježavanja obljetnice 11. rujna, naglašavajući da Sjedinjene Države još uvijek imaju pred sobom ozbiljne izazove

Deset godina nakon napada na New York, Washington i Pennsylvaniju, u kojima je poginulo gotovo tri tisuće ljudi, američki predsjednik u tjednom je govoru podsjetio na osjećaj zajedništva koji je prevladao odmah nakon atentata.

'Sada kada obilježavamo tu godišnjicu, pronađimo još jednom taj duh', rekao je. 'I pokažimo da osjećaj zajedništva koji Americi treba nije samo prolazan, da on može biti trajna vrijednost, ne samo za jedan dan, nego uvijek'.

'Nakon 11. rujna 2011. bili smo ujedinjeni, a velikodušnost i suosjećajnost podsjetili su nas da u teškim vremenima mi Amerikanci možemo zajedno ići naprijed kao jedan narod', rekao je Obama.

Ipak, upozorio je da se i danas SAD još uvijek suočava s velikim izazovima.

'Izlazimo iz najveće ekonomske krize naših vremena', kazao je.

'Također, borimo se protiv Al-Kaide, u fazi smo završetka rata u Iraku, a počeli smo i vraćati snage iz Afganistana. I činimo sve kako bi obnovili temelje naše nacionalne snage, tu na našem tlu', dodao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi