'OČEKUJEMO DA SURAĐUJETE'

Obama ozbiljno upozorio čelnike islamskih zemalja

19.09.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama poručio je u utorak državnicima islamskih zemalja u kojima su zabilježeni napadi na američka diplomatska predstavništva da očekuje od njih da se pobrinu za sigurnost Amerikanaca koji žive i rade i njihovim zemljama

'Poruka koju želimo poslati muslimanskom svijetu je da očekujemo od vas da surađujete s nama kako bi naši ljudi bili sigurni. Očekujemo njihovu punu suradnju, jer to je jedini način za koji svijet funkcionira', kazao je predsjednik Barack Obama u intervjuu Davidu Lettermanu, voditelju najgledanijeg kasnonoćnog 'talk showa' u SAD-u.

Proteklih dana u 20-ak muslimanskih zemalja došlo je do protuameričkih prosvjeda koji su popraćeni napadima na američka diplomatska predstavništva, a izbili su nakon što su se na internetu pojavili isječci iz američkog amaterskog filma kojim se navodno vrijeđa islamske vjera i prorok Muhamed. Tako je proteklog tjedna u libijskom gradu Bengaziju ubijen američki veleposlanik Christopher Stevens i još trojica Amerikanaca.