VRHUNAC PREDIZBORNE KAMPANJE

Obama: Mitt Romney pati od...romnezije!

20.10.2012 u 19:01

Bionic
Reading

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney narugao se u subotu američkom predsjedniku Baracku Obamu rekavši da njegov politički suparnik na izborima nema plana za drugi predsjednički mandat, javlja BBC

Romney je na skupu na Floridi kazao da se Obamina kampanja svodi na 'bijedne napade i smiješne igre riječima'.

Obama je nekoliko sati prije napao Romneya za 'promjenu mišljenja' rekavši da republikanski kandidat pati od 'romnezije'.

Oba kandidata za predsjednika sastat će se u ponedjeljak na Floridi na trećoj i posljednjoj TV debati.

Romney i republikanci ostaju usredotočeni na način na koji je Obamina administracija odgovorila na smrtonosni napad u Bengaziju u kojem je ubijen američki veleposlanik i još trojica Amerikanaca.

U nastavku kampanje u petak oba su kandidata održala po jedan skup - Obama u predgrađu Washingtona Fairfaxu, a Romney u Daytona Beachu na Floridi.

Obama
je svojim pristašama rekao da Romney, kako se približavaju izbori, postaje sve umjereniji. 'Čini se da zaboravlja što je mislio ranije i očekuje da ste i vi zaboravili', rekao je američki predsjednik i svome suparniku dijagnosticirao poremećaj 'romnezije', izveden iz imena Romney.

Obama
se ponovno obratio ženskim biračima rekavši da 'ne želite nekoga tko mora tražiti registratore pune žena', aludirajući na to kako je Romney zapošljavao žene u svome uredu guvernera Massachusettsa.

'Želite predsjednika koji je već imenovao dvije nevjerojatne žene u Vrhovni sud', istaknuo je Obama


Romney, koji se na pozornici pojavio zajedno s kandidatom za potpredsjednika Paulom Ryanom, opisao je Obaminu kampanju kao 'nevjerojatno šuplju'.

'Jeste li pratili Obaminu kampanju u posljednje vrijeme? Nemaju nikakvih planova za budućnost, nikakvih planova za Ameriku, nikakvih planova za drugi mandat. Dobro je to što neće imati priliku za drugi mandat', naglasio je Romney

Najnovije ankete pokazuju da Obama i Romney i dalje vodu mrtvu utrku na nacionalnoj razini, uključujući i ključne države.

Obama: Romney pati od romnezije