predsjednička kampanja

Obama će podržati Bidenovu predsjedničku kampanju

14.04.2020 u 17:56

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Barack Obama u utorak je odlučio podržati predsjedničku kampanju svoga bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, rekla su dva dobro upućena izvora, u pokušaju ujedinjenja Demokratske stranke prije izbora.

Očekuje se da će Obama svoju podršku potvrditi videom koji će biti objavljen kasnije u utorak, rekla je jedna osoba.

Obama bi svoju podršku trebao objaviti dan nakon što je Bernie Sanders, Bidenov posljednji suparnik u utrci demokrata za predsjedničku nominaciju, u ponedjeljak dao svoju potporu.

Tri godine nakon što je otišao iz Bijele kuće, Barack Obama i njegova supruga Michelle dvije su najpopularnije figure Demokratske stranke.

"Bit će to prijelomna točka za potpredsjednika", rekao je Antjuan Seawright, demokratski strateg. "On je faktor ujedinjenja u ovoj stranci, nakon turbulentnih predizbora može zacrtati put naprijed."

Prošlotjedno povlačenje iz demokratske utrke Bernieja Sandersa otvorilo je put za izbornu bitku bivšeg potpredsjednika Bidena i republikanskog predsjednika Donalda Trumpa 3. studenoga.

Biden je izjavio da je spreman na žestok okršaj. Na tom putu morat će prvo ujediniti liberalno i umjereno krilo Demokratske stranke, a pridobivanje okorjelih Sandersovih pobornika neće biti lagano.