Amirouche Hammar

Nulti pacijent iz Francuske dobio koronu još u prosincu, nikud nije putovao. Liječnici mu rekli da to nije obična gripa

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 05.05.2020 23:56
  • Objavljeno 05.05.2020 u 23:42
Pacijent 'nula' iz Francuske

Pacijent 'nula' iz Francuske

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Francuz Amirouche Hammar (43) potencijalni je 'nulti pacijent' koronavirusa u Francuskoj, a za to je saznao tek prije desetak dana.

On je još 27. prosinca primljen u bolnicu kraj Pariza s upalom pluća, no ponovljenim testiranjem utvrđeno je da je bio pozitivan na koronavirus, a jučer je to i službeno objavljeno, javlja Večernji list.

Zanimljivo je kako 43-godišnjak nije putovao u Kinu niti je napuštao Francusku. Za francusku televiziju BFMTV prepričao je kako je završio u bolnici i koje je simptome imao.

'Osjećao sam bol u prsima i imao sam probleme s disanjem. Liječnici su mi rekli da to nije obična gripa jer sam iskašljavao krv. Rekli su mi da ne znaju što je, ali da je bolest vrlo ozbiljna', ispričao je 43-godišnjak.

U bolnici je na hitnom prijemu završio u pet ujutro te je odmah testiran, no tada se nije znalo da ima koronavirus budući da je Kina tek četiri dana ranije objavila kako misteriozna upala pluća ubija ljude. Nakon što je obolio, simptome je pokazivalo i Hammarovo dvoje djece dok supruga nije imala nikakve znakove bolesti.