američki nogomet

Koronavirus 'otjerao' NFL iz Londona i Meksika; utakmice će se ove godine igrati samo u SAD-u

05.05.2020 u 11:27

Bionic
Reading

Vodstvo američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) objavilo je kako se ove godine neće igrati utakmice u Londonu i Cidudad Mexicu zbog pandemije koronavirusa

Prva NFL utakmica u Londonu igrana je još 2007. godine te se do 2012. igrala po jedna utakmica i to na Wembleyu, da bi se posljednjih godina broj utakmica u glavnom gradu Velike Britanije povećavao, a širio se i broj stadiona na kojima se igralo.

Tako su se 2017. i 2019. godine igrale po četiri utakmice u Londonu, neke na Wembleyu, neke na Twickenhamu, a lani je se na taj popis priključio i novi stadion Tottenham Hotspura na kojemu su odigrana dva susreta.

U Ciudad Mexicu je inicijalna utakmica igrana 2005. godine, a zatim je uslijedila 11-godišnja pauza da bi se od 2016. do 2019. svake godine odigrao po jedan dvoboj na stadionu Azteka.

Ove godne London je trebao ponovno ugostiti četiri utakmice, u dvije su ulogu domaćina trebali imati Jacksonville Jaguarsi, a u po jednoj Atlanta Falconsi i Miami Dolphinsi, dok su u Ciudad Mexicu domaćini trebali biti Arizona Cardinalsi.

Kompletan raspored sljedeće sezone NFL-a bit će objavljen u četvrtak, a iz lige su dodali kako razmišljaju o prebacivanju nekih utakmica u subotnji termin ako NCAA odluči kako se ove jeseni neće igrati sveučilišna sezona.