tonči tadić

Nuklearni stručnjak o Putinovim prijetnjama: Ovo je 11. put da netko iz Rusije najavljuje nuklearni rat, Hrvati mogu biti mirni

21.09.2022 u 20:03

Bionic
Reading

Nastavlja se niz reakcija na današnje putinovo obraćanje Rusima te prijetnje nuklearnim oružjem. Sada je svoje mišljenje o temi dao naš nuklearni stručnjak Tonči Tadić

Naš najpoznatiji nuklearni stručnjak, Tonči Tadić ne misli da će Putin stisnuti gumb za nuklearni napad, a za RTL kaže i da Hrvati nemaju razloga za paniku.

"Pazite, ovo je po mojoj evidenciji 11. put da netko iz Rusije najavljuje nuklearni rat. To samo pokazuje da taj čovjek i ekipa oko njega ne znaju kako okončati ovaj rat, kako pobijediti u njemu i kako izaći iz njega", govori.

"Vjerojatnost za početak nukleranog rata protiv NATO alianse je ravna nule jer jako dobro zna da bi to izazvalo opći odgovor NATO snaga i povratak Rusije u kameno doba. Dakle, to treba posve isključiti", dodaje.

"Postoje naravno šanse da upotrebi nuklearnu bombu protiv Ukrajine, ali kao što to nije učinio do sada, neće ni od sada jer time ne bi dobio rat. Što se tiče bilo kojeg nuklearnog napada na tlu Ukrajine Hrvatska može biti potpuno mirna zbog strujanja statosferskih vjetrova koji bi prenosili radioaktivnost", zaključuje.

  • +9
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Juan BARRETO / AFP / Profimedia