LICENCE KUPUJU OD AUSTRALIJE DO SAD-a

Novosadski trojac osmislio Facebook limitator koji osvaja svijet

  • Autor: Sanja Rapaić
  • Zadnja izmjena 08.09.2011 08:46
  • Objavljeno 08.09.2011 u 08:46
facebook ilustracija

facebook ilustracija

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa Press

Mladi novosadski trojac osmislio je jedinstven program koji na nove načine, djelomično ili potpuno, blokira pristup Facebooku. Program nazvan 'FB limiter' olakšat će život poslodavcima, roditeljima, ali i svima onima koji su postali ovisni o ovoj društvenoj mreži. Program je do sada već preuzelo 150.000 korisnika širom svijeta

'OKO' POSLODAVCA ĆE PRATITI SVE

Novosadski trojac Marko Vujatović (26), Nebojša Vislavski (27) i Tomislav Kukić (29) najavljuje i besplatnu aplikaciju koja će omogućiti poslodavcima u tvrtkama da otkriju koje internetske stranice njihovi zaposleni najčešće posjećuju. Poslodavcima će tako stizati dnevni, tjedni ili mjesečni izvještaji s točnim brojem sati i popisom top-10 stranica na kojima su njihovi zaposlenici provodili najviše vremena.

'Onima koji sate i sate provode na Facebooku, a takvih je sve više, teško je da sami prekinu pristup svom profilu. Zbog toga smo došli na ideju da napravimo program koji će lako i brzo, sa samo nekoliko klikova, ovisnicima pomoći da riješe problem', rekao je za Novosti 26-godišnji Marko Vujatović, jedan od osnivača programa.

Osim ljubiteljima ove društvene mreže koji 'su se navukli' te se žele 'skinuti' s Facebooka, program je namijenjen i poslodavcima čiji se djelatnici previše vremena provode na Facebooku, kao i roditeljima koji djeci žele ograničiti pristup toj društvenoj mreži.

Postoje četiri verzije programa FB limiter. Prva je Normal Lock, koja omogućava blokiranje jednim klikom i može se preuzeti besplatno sa stranice www.facebooklimiter.com. Druga verzija - Time Lock, omogućava blokiranje u određenom vremenskom razdoblju, što pruža mogućnost zaposlenicima da u vrijeme pauze odblokiraju svoj nalog i zavire na Facebook.

Treća je verzija je Duration Lock koja ograničava pristup nalogu od jednog pa do deset sati na dan. Namijenjena je roditeljima koji uz pomoć programa mogu svakodnevno ograničiti djeci odlazak na Facebook. Primjerice, ako dijete podese da na Facebooku može provesti sat vremena, profil će se nakon isteka tog vremena automatski ugasiti. Četvrta verzija je Total Lock, koju sam korisnik ne može odblokirati, a traje maksimalno sedam dana te je postala hit među studentima koji je koriste kada spremaju ispite i treba im 'time out' od Facebooka.

Prva verzija programa besplatna je, a čim se pojavila, u samo jednom danu skinulo ju je 10.000 korisnika. Cijena ostale tri verzije je 10 dolara. Najviše licenci kupljeno je u Australiji i SAD-u, a na desetke je kupila i jedna srpska tvrtka. Osim blokiranja pristupa Facebooku, FB limiter ima i funkciju blokade pristupa YouTubeu, no Novosađani kažu da za tu varijantu nije toliki interes.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi