mladen pavić

Novopečeni pomoćnik ministrice Žalac ne želi platiti kaznu za sukob interesa

15.09.2018 u 11:45

Bionic
Reading

Mladen Pavić (HDZ), bivšI glasnogovornik Jadranke Kosor, ministra poljoprivrede Petra Čobankovića i savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te aktualni pomoćnik ministrice Gabrijele Žalac ne želi platiti kaznu od osam tisuća kuna koju mu je odredilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Početkom prošle godine Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa kaznilo ga je s 8000 kuna jer je odmah s funkcije savjetnika predsjednice otišao u upravu Kutjeva. Zakon brani dužnosnicima biti u upravama privatnih tvrtki godinu dana od prestanka dužnosti. Pavić kaznu još nije platio. On je jedan od 65 bivših dužnosnika koji ignoriraju odluke Povjerenstva, a zajedno duguju 437.000 kuna kazni, pišu 24sata.

Nepodmirena kazna nije bila prepreka Vladi. U četvrtak su ga imenovali pomoćnikom ministrice Gabrijele Žalac.

'Neću platiti jer sam ogorčen. Ured predsjednice nema operativne ovlasti da bih bio u sukobu interesa u Kutjevu. Niti dijeli novac niti se bavi poljoprivredom. Ipak, nakon odluke dao sam ostavku u upravi Kutjeva i radio kao savjetnik. To je dovoljno, kaznu ne planiram platiti niti mi je mogu naplatiti', kaže.

  • +15
Mladen Pavić Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Pavić smatra da je sve uradio po zakonu jer Povjerenstvo nije imalo zakonskih mogućnosti naplatiti mu kaznu nakon što je prestao raditi za državu. Kaže i da mu se ne može naplatiti retroaktivno. Povjerenstvo smatra drugačije. Kažu da će mu u ratama naplatiti sad kad je na državnoj funkciji.

'Ići ćemo u sankcije kroz plaću koja će mu se isplaćivati za dužnost pomoćnika ministrice', odgovorili su iz Povjerenstva.