ZATVORENA SJEDNICA

Bivši glasnogovornik Vlade Mladen Pavić postao pomoćnik ministrice regionalnog razvoja

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 13.09.2018 20:42
  • Objavljeno 13.09.2018 u 20:27
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Vlada, koja je sjednicu danas održala u Puli, na zatvorenom dijelu bavila se i imenovanjima

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je usvojila stajališta Republike Hrvatske za sastanak Vijeća ministara, i to za Vijeće za opće poslove (GAC), i Vijeće za opće poslove – članak 50. (GAC – Art. 50), 18. rujna 2018. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Europskoga vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU-a, izvještavati Hrvatski sabor, priopćeno je iz Vlade.

Također, Vlada je odgovorila na pismo službene obavijesti Europske komisije broj 2018/0180, u vezi s obradom osobnih podataka, broj 2018/0181, u vezi s uvjetima ulaska i boravka državljana trećih zemalja, broj 2018/0182, u vezi s mrežnim i informacijskim sustavima, broj 2018/2192, u vezi s ispunjavanjem zahtjeva države zastave te broj 2018/2164, u vezi s reguliranim profesijama. Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Donesen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti i izmjeni Odluke o davanju suglasnosti za otvaranje konzulata. Točka je označena stupnjem tajnosti "ograničeno" te je Vlada nije u mogućnosti objaviti u cijelosti.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Mladen Pavić imenovan je pomoćnikom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Na osobni zahtjev razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo dr. Jasminka Karoglan Kontić, a novim članom imenovan je Ivan Anušić.

Mirela Prpić nova je članica Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poljoprivredi u području ekološke proizvodnje kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede, umjesto razriješene Jasminke Kelemen-Klarić.

  • +15
  • +12

Mladen Pavić

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci dana 15. rujna 2018. godine, predlaže se izbor mr. Sanija Ljubunčića, Tanje Major i Zdenka Simičića za članove Nadzornog odbora društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o.

Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. predlaže se imenovanje Branka Lubina za člana Uprave – direktora društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu 15. rujna2018. godine ističe dosadašnji šestomjesečni mandat.

Dr. Vili Beroš imenovan je predstavnikom Vlade Republike Hrvatske u postupku mirenja s Hrvatskim sindikatom sanitetskog prijevoza.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!