Zoran Vatavuk

Novi šef 'Vinogradske' zabranjuje radnicima i medijima nepoželjne javne istupe

14.05.2021 u 22:06

Bionic
Reading

Vršitelj dužnosti ravnatelja Vinogradske bolnice Zoran Vatavuk poslao je memorandum adresiran na 'predstojnike i glavne sestre' u kojem regulira istupanje u medijima za zaposlenike

"Žaloste me ova događanja koja nas medijski prate u zadnje vrijeme, jer naša bolnica i naši ljudi ne zaslužuju negativni publicitet. Zato moramo smiriti tenzije i preuzeti odgovornost te privatne netrpeljivosti ostaviti izvan struke i bolnice, a daleko od pacijenata", prelazi v.d. ravnatelja na stvar i navodi da vjeruje da oni to mogu, javlja RTL.

"Zato vas molim da obavijestite sve djelatnike u našim ustrojbenim jedinicama d ane smiju istupati samostalno na portalima, u javnim glasilima (TV, novine, radio) i drugim medijima bez suglasnosti v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice", pobrojao je načine javnih medijskih istupa.

U nastavku je Vatavuk precizno opisao i proceduru:

"Kao i do sada, svaki liječnik, medicinska sestra i drugi zdravstveni ili nezdravstveni djelatnik za javni nastup vezan za temu posla, struke, rada u bolnici, komentiranja događanja u KBC Sestre milosrdnice ili za bilo koju drugu temu koja podiže i/ili narušava ugled bolnice, treba tražiti suglasnost v.d. ravnatelja, a to isto trebaju tražiti i mediji u kojima će djelatnik nastupiti."

Vatavuk potom navodi mail na koji su dužni tražiti njegovu suglasnost radnici bolnice i mediji u tom slučaju.

"Nikada niti jedan ravnatelj nije zabranio javne nastupe kada je u pitanju promocija struke, komentiranje događaja ili sl., pa tako neću niti ja, ali ne mogu i neću dozvoliti koji narušavaju ugled našeg KBC-a", objasnio je svoj potez i dodao:

"Kako je jedna od mojih uloga i obrana časti ustanove kojom ću rukovoditi, napominjem da ću u slučaju nepoštivanja navedenog, poduzeti određene sankcije. Nadam se da će naša suradnja biti bez nepotrebnih ekscesa i u tom smislu želim da svi zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve."