GLASANJE U NEDJELJU

Novi igrač u vrhu SDP-a dolazi iz Komadininog tima

08.12.2016 u 17:55

Bionic
Reading

Iako će svi članovi Glavnog odbora SDP-a novog šefa tog tijela izabrati tek u nedjelju, jedan od glavnih kandidata, za kojeg se u kuloarima govori i da će biti izabran, riječki je SDP-ovac Erik Fabijanić

U medijima poznat kao desna ruka Zlatka Komadine i njegov najbliži suradnik, Fabijanić je član SDP-a još od 90-ih. Iako na nacionalnoj razini javnosti možda i nije poznat, jedan je od najutjecajnijih ljudi u primorsko-goranskom SDP-u i samoj županiji.

Predsjednik je Skupštine Primorsko-goranske županije, a njegovi kolege iz stranke o njemu govore samo pozitivno.

Fabijanić je čovjek procedure, poručuju oni koji ga znaju. Prati svaki detalj, inzistira na proceduri, poslovniku i zapisnicima. Takav je, kažu upućeni, bio i ranije, kao član Glavnog odbora SDP-a, gdje je bio jedan od rijetkih koji je i u vrijeme Zorana Milanovića kritizirao način rada tog tijela.

Iako bi neki njegovo inzistiranje na proceduri opisali kao sitničavost, većina se onih koje smo pitali za mišljenje o Fabijaniću slaže da će mu upravo to biti glavni adut u vođenju Glavnog odbora. 'On ima iskustva i znanja za vođenje sjednica i uvjeren sam da će sve zbog čega je ranije prigovarao pokušati riješiti', kaže nam jedan od naših sugovornika.

Fabijanić je posljednjih godina posvećen politici, no široj javnosti možda i nije poznat podatak da je ranije bio novinar, i to u manjinskom listu La Voce del Popolo, a bio je i sindikalno aktivan. Kao Talijana po nacionalnosti, Fabijanića i danas posao usko veže uz talijansku manjinu. Radi, naime, za jednu talijansku udrugu, kojoj je u fokusu isplata talijanskih mirovina.